IT Expertises

Organisatiedoelstellingen realiseren.

U zoekt een partner maar ook een IT consultancy expert? Die experts hebben wij aan boord. Binnen ons focusgebied (ICT infrastructuur) heeft iFactory de ervaring, kennis en mensen in huis om ICT infrastructuur uitdagingen snel en pragmatisch aan te pakken en uw organisatiedoelstellingen te realiseren.
 
 

Software Defined

Software defined datacenter, software defined storage, software defined networking. De term ‘software defined’ doelt op gevirtualiseerde oplossingen welke de intelligentie krijgen vanuit de software laag. Dit maakt dat software defined oplossingen tevens hardware onafhankelijk zijn en centraal gemanaged kunnen worden.
 
 

Converged Infrastructure

Hyper-converged infrastructure, converged networking. De term ‘converged’ doelt op een enkele oplossing waarin verschillende soorten IT componenten geïntegreerd bij elkaar zijn gebracht. Zo is hyper-converged een allesomvattend datacenter platform, waarbij server, storage en networking in combinatie met virtualisatie en software centraal beheerd en gesupport kan worden. Bij converged-networking doelt men op het samenvoegen van traditioneel netwerkverkeer en storage verkeer op één netwerk.
 
 

Storage Array

Conventionele capaciteit en performance storage systemen. Storage blijft een belangrijk element in een ICT infrastructuur. Data is het levensbloed van elke organisatie.Echter verandert het storage landschap continue, met specifieke (nieuwe) oplossingen voor specifieke probleemstellingen en uitdagingen. Storage arrays bieden een combinatie van traditionele capaciteit, schaalbaarheid en performance. Ongeacht de dataload op gebied van images, databases, video of archief, is er altijd een technologisch passend antwoord mogelijk op elk vraagstuk.
 
 

All-flash Storage Arrays

Next generation high performance (transactie gedreven) storage platform.Flash storage is een antwoord op de groeiende vraag naar het faciliteren van performance. Performance betekent sneller kunnen schakelen, sneller kunnen inspelen op de business, en ook meer te kunnen realiseren in minder tijd. Bijvoorbeeld organisaties met veel databases, met een grote exchange omgeving, of met een grote VDI user omgeving, zijn gebaat bij deze high performance flash arrays.
 
 

IT Networking

Layer 1-7 next generation (ethernet, edge of campus en core) networking solutions. Next generation switching voor de datacenter core en campus core zijn het antwoord op de uitdagingen van organisaties met multi tentant operations en een behoefte aan scale-out deployment. Next generation switches lenen zich bij uitstek voor gebruik binnen een software defined oplossing.
 
 

Network Security

Next generation network security, DataLossProtection (DLP) en SecurID oplossingen. IT Security wordt een steeds belangrijkere onderwerp voor organisaties. Een goed security draaiboek is essentieel en is voor veel organisaties inmiddels al een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Onze technologische oplossingen kunnen de IT security maatregelen van een organisatie verder versterken. Organisatorische maatregelen om kwaadwillenden van buitenaf te weren en interne (onbedoelde) bedreigingen te voorkomen, kunnen op die manier nog meer solide worden vormgegeven.
 
 

Virtualisatie

Server virtualisatie, storage virtualisatie, netwerk virtualisatie, desktop virtualisatie. Virtualisatie is ontstaan als een middel om resources te consolideren, kosten te besparen en management te versimpelen. Dit is natuurlijk nog steeds zo. Virtualisatie van het gehele datacenter komt inmiddels al veel voor, evenals het virtualiseren van desktops en applicaties. Echter is virtualisatie ook de fundering om belangrijke vervolgstappen te maken, naar de cloud, voor het software defined datacenter en hyper-converged oplossingen.
 
 

Archivering

Data archivering, data indexatie, lange termijn data retentie. Het archiveren van grote hoeveelheden statische data en retentie is een middel om de centrale storage en primaire data omgeving te ontlasten. Inactieve data wordt in dat geval geplaatst op een lokaal (goedkoop) opslag medium. Dat was in het verleden zo en is nog steeds het geval. Door slimme tooling toe te voegen, is archivering software wel slimmer geworden. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld mogelijk om te indexeren en aanvullende waarden aan documenten toe te voegen. Tevens is het mogelijk om het complete data en retentie archief te verplaatsen naar de cloud.
 
 

Big Data

Verwerking en waardebepaling van grote hoeveelheden ongestructureerde data. Big data analytics is een manier om op basis van alle historische data bepaalde toekomstige gebeurtenissen te voorspellen – op basis van alle grote maar ook subtiele business-gerelateerde schommelingen. Zodoende heeft een big data analyse met betrekking tot alle afzonderlijke data een commerciële en/of operationele waarde.
 
 

Back-up en Restore (BURST)

Back-up, restore en disaster recovery. Data is een significante factor als het gaat om IT asset management en de bedrijfscontinuïteit van een organisatie. Data veiligstellen is dan ook een steeds belangrijker activiteit aan het worden. Het kunnen faciliteren van back-ups alleen is niet voldoende. Een ICT infrastructuur moet na een calamiteit ook volgens bepaalde afspraken weer worden teruggezet naar een specifiek moment in het verleden met minimale verliezen van data. Daarnaast moet een ICT infrastructuur conform deze afspraken weer live zijn na een calamiteit. Of dit door middel van een remote site gerealiseerd wordt of middels een IaaS platform, is eigenlijk niet zo belangrijk. Als het maar gebeurt conform de afspraken.
 
 

Cloud

Cloud computing en cloud integratie.In de hybride (private) vCloud van VMware op basis van vSphere kunnen organisaties een verlengstuk van hun lokale ICT infrastructuur creëren en in de hybride IaaS omgeving verder groeien.
 
 

Next Generation Servers

Server apparatuur met ingebouwde intelligentie. Server technologie is lang niet altijd commodity hardware. De intelligentie en slimme designs van de nieuwste generatie servers bieden vele operationele voordelen. Daarmee steken deze modellen met kop en schouders uit boven de traditionele servers van weleer. Door innovatief om te gaan met het design, zijn de nieuwste generatie servers krachtiger, efficiënter en energiezuiniger dan ooit.
 
 
 

Direct efficiënter gaan werken. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN