IT Services

Meedenken, anticiperen en adviseren.

IT Services, een verzamelwoord voor het uitgebreide portfolio aan ICT infrastructuur gerelateerde services die klanten en relaties bij iFactory kunnen afnemen. Een belangrijke toegevoegde waarde van iFactory’s IT dienstverlening zit in de breedte van het dienstenaanbod.

 

IT Consultancy en Advies

Technisch IT (project)advies op gebied van ICT infrastructuur, storage, networking, netwerk security en virtualisatie. Middels deze dienst kunt u als relatie advies inwinnen aangaande uw doelstellingen en uitdagingen omtrent de algehele ICT infrastructuur. Ook kunt u ondersteuning vragen met betrekking tot geplande IT projecten en ad-hoc IT consultancy diensten geleverd krijgen gedurende een lopend project.
 
 

IT Detachering

Middellange / lange termijn inzet van IT engineers on site in een ICT infrastructuur beheer functie. iFactory faciliteert in dit geval de middellange tot lange termijn inzet van personeel. Specifiek op het gebied van ICT infrastructuur beheer, bieden wij IT netwerk en IT systeembeheerders om u volledig te ontzorgen – in structurele vorm of op projectmatige basis.
 
 

IT Proof of Concept

Proof of Concept voor A-brand server, storage en IT networking. Een Proof of Concept biedt u de mogelijkheid om uw investeringen in de toekomst nu al op waarde te schatten. Doet een ICT oplossing precies wat het hoort te doen? Brengt de ICT oplossing u daadwerkelijk wat u ervan verwacht en is het de investering waard? Daarop geven wij u een helder antwoord middels deze Proof of Concept.
Daarnaast is het ons model voor de proefopstelling, waarbij meerdere ICT oplossingen simultaan en als geheel worden aangeboden – als totaal experience van een toekomstige situatie.
 
 

IT Rentals

Korte tot middellange verhuur van A-merk server, storage en networking hardware. Het huren van een oplossing kan een tijdelijk capaciteitsprobleem oplossen. Ter overbrugging van een korte of middellange periode, maar ook om uw CAPEX uitgaven tijdelijk om te zetten in een OPEX financieringsmodel. Daarnaast is het ons model voor een eerste stap in de route naar de cloud. Een scheiding van OPEX en CAPEX investeringen voor lokale core IT infrastructuur en resources, biedt op termijn de mogelijkheid om uw applicaties en data gefaseerd en voorspelbaar naar de cloud te migreren – volgens een vooraf gedefinieerde roadmap.
 
 

IT Financial Leasing

Financiële lease van A-merk server, storage en networking hardware. Een financiële lease van hardware oplossingen biedt u de mogelijkheid om voor de langere termijn uw cashflow te optimaliseren bij investeringen in nieuwe technologieën. De overzichtelijke en betaalbare termijnbedragen zorgen ervoor dat een technologie-investering optimaal in balans is met andere bedrijfsinvesteringen. Aan het einde van de lease looptijd is het mogelijk om de hardware te kopen tegen een laag nominaal bedrag.
 
 

IT Maintenance

Bij iFactory zijn er verschillende mogelijkheden om de lifecycle van uw ICT infrastructuur te verlengen. Om hierop te besparen bieden we meerdere opties aan. Hierbij is altijd een technical assistance centre 24/7 voor u toegankelijk, zijn er geen limieten aan het aantal incidenten dat u kan indienen en zijn eventuele vervangingen van de hardware ook altijd inclusief.

  • Next Business Day (NBD) 9 uur x 5werkdagen
  • Next Business Day (NBD) 13 uur x 5 werkdagen
  • Same Day (SD) 9 uur x 5 werkdagen x met 4 uur engineer onsite
  • Same Day (SD) 13 uur x 5 werkdagen x met 4 uur engineer onsite
  • Same Day (SD) 24 uur x 7 dagen x met 2 uur engineer onsite
  • Same Day (SD) 24 uur x 7 dagen x met 4 uur engineer onsite
  • Same Day (SD) 24 uur x 7 dagen x met 2 uur engineer onsite x met 4 uur eerste oplossing
  • Same Day (SD) 24 uur x 7 dagen x met 4 uur engineer onsite x met 8 uur eerste oplossing

Afhankelijk van de wensen en eisen zijn er flexibele contracttermijnen mogelijk, van kwartaal- tot meerjarige contracten met diverse SLA’s en een certified IT engineer onsite garantie. Zodoende bent u verzekerd van continuïteit. Ook bieden wij een alternatief voor OEM (vendor) support op uw ICT infrastructuur, waarmee u tot wel 40% goedkoper uit bent.
 
 

IT Health Check

Meten is weten – met een data (storage, archief, back-up) assessment. iFactory gaat graag met u het gesprek aan over uw storage infrastructuur. Door middel van een korte assessment (o.a. via logfiles) inventariseren wij uw omgeving. De volgende thema’s zullen in dat geval naar voren komen: performance, efficiëntie, (toekomstige)capaciteit, workloads, gebruik per disk groep. Vervolgens analyseren en verwerken wij deze gegevens in een heldere rapportage die wij samen met u doorlopen. Waar nodig geven wij u aanbevelingen ten behoeve van storage infrastructuur knelpunten, optimalisatie en toekomstige groei. Zo helpen wij u te zorgen dat uw ICT infrastructuur geen geheimen meer voor u kent.

Naast de data assessment, helpen wij u ook graag om server, virtualisatie en applicatie analyses beter te beoordelen. Op basis van dit assessment kunnen wij u inzicht geven in de beschikbare resources ten opzichte van de virtualisatie behoeften. Ook kunnen wij vaststellen of applicaties de gewenste performance leveren en waar mogelijk aandachtsgebieden liggen.
 
 

Software Asset Management (SAM) Analyse

Een software asset management (SAM) analyse, om alle software resources binnen het netwerk in kaart te brengen en transactionele/capacity/enterprise licenties vast te stellen. Uw organisatie gebruikt software, heeft afspraken gemaakt met vendors en heeft standaarden gecreëerd voor het gebruik. Als onderdeel van uw IT asset management strategie kan het verstandig zijn om te bepalen hoeveel van de software daadwerkelijk door users wordt gebruikt. De software asset management (SAM) analyse helpt u hierbij. Het biedt u de nodige input voor uw IT asset management strategie en u weet precies wat u echt nodig heeft voor uw gebruikers . Kortom, wat u aan kosten bespaart bij licentie verlengingen.
 
 

Ethical Hacking Service

Op ethische wijze een breach in de firewall en security omgeving trachten te forceren. Met de inzet van een ethische hacker bent u in staat om uw ICT security te testen en eventuele zwakheden in de ICT infrastructuur te detecteren, zowel wat betreft de security technologie als de reguliere beveiliging. Wij spreken hierbij over een zogeheten PEN TEST.
 
 
 

Managed Services

We zouden kunnen roepen dat onze managed services veel beter zijn dan die van een andere aanbieder, maar dat doen we niet. BaaS is BaaS. En DRaaS is DRaaS. Wij roepen ook niet dat onze diensten goedkoper zijn, want van alleen een lage prijs wordt niemand blij. iFactory heeft de managed services die u kunt afnemen gewoon heel erg goed geregeld, dat kunnen we er wel over zeggen. Wat wij met klanten afspreken, dat maken we ook waar. En onze datacenter omgeving? Die is exact ingericht zoals wij een ICT infrastructuur aan u zouden kunnen adviseren. Practice what you preach, daar geloven wij in.
 

Back-up as a Service

BaaS service, extern hosten (managed/unmanaged) van de back-up. Uw back-up volledig uit handen geven of zelf beheren? Met Back-up as a Service is beide mogelijk. Omdat de oplossing zowel managed als unmanaged wordt aangeboden, is het aan uzelf om de mate van controle te bepalen. Uw back-up wordt conform uw wensen weggeschreven naar een private cloud en redundant bewaard in een ontsloten omgeving.
 

Archivering as a Service

AaaS service, extern hosten (managed/unmanaged) van data archief/ data retentie omgeving. Al uw behoeftes op gebied van archivering worden met gemak ingevuld middels Archiving as a Service. De oplossing is zowel in managed als unmanaged variant verkrijgbaar, waarmee u dus zelf de mate van controle kunt bepalen. In een private en ontsloten cloud omgeving wordt uw archief en retentie data redundant weggeschreven.
 

Disaster Recovery as a Service

DRaaS service, schaduw omgeving op standby om bij een calamiteit volgens een afgesproken SLA de bedrijfskritische of de gehele primaire omgeving en bijbehorende processen te faciliteren. Middels deze oplossing bent u ervan verzekerd dat uw disaster recovery omgeving voor kernapplicaties en/of uw volledige primaire omgeving altijd beschikbaar blijft in de cloud. Het biedt u de garantie om snel en eenvoudig, volgens van tevoren afgesproken SLA’s, uw bedrijfsvoering na een calamiteit gewoon te kunnen voortzetten.
 

Platform as a Service

PaaS, extern hosten (managed/unmanaged) van een ontwikkelplatform voor applicatie en ICT services ontwikkeling of als verlengstuk van uw ICT infrastructuur. Dit is een volledig ingerichte pay-per-use PaaS omgeving op basis van standaard software en middleware. De oplosssing voldoet aan de hoogste security eisen en kan worden ingezet om uw lokale resource beperkingen af te vangen en in lijn met uw behoeften schaalbaar door te groeien in de cloud.
 

Infrastructure as a Service

IaaS, het extern hosten van een (managed/unmanaged) private/hybride cloud binnen een fysiek gescheiden omgeving – naar welke a-synchroon of synchroon gerepliceerd kan worden. Dit vormt de eerste echte stap naar een hybride of volledig cloud gebaseerde IT architectuur, waarbij u snel en eenvoudig server, storage, en/of networking resources kunt opschakelen. Inrichting en beheer van de IaaS omgeving is geheel aan u, zodat deze exact aansluit op uw eigen ICT infrastructuur.

Interesse in één van onze IT Services? Klik hier om direct efficiënter te gaan werken. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Geheel vrijblijvend, uiteraard.

Direct efficiënter gaan werken. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN