KIES SPECIALISME

Vind ICT professional

Laat je niet flashen met flash!

IFACTORY 22 september 2017

Flash
Ken je dat “shut up and take my money” gevoel? Je ziet iets en je moet het gewoon hebben. Hier wordt je gelukkig van, dit gaat je leven (ten goede) veranderen. Dit is de oplossing voor de uitdaging.

We krijgen dat gevoel van flash, kijkend naar de klanten van iFactory die staan te springen om zaken sneller, beter, simpeler, efficiënter en goedkoper te regelen.
Primair punt is dat de oplossing wel past bij de uitdaging en de investering binnen afzienbare tijd een hoge ROI en operationeel voordeel oplevert. Flash is niet voor elke organisatie. Het is ook geen wondermiddel of pleister voor elke wond. Het is technologie. En technologie is altijd voor een doelgroep met een uitdaging. Deze uitdaging moet (preventief) aangesproken worden.
Flash is een middel om te optimaliseren, denk hierbij aan de efficiëntie van ERP pakketten, VDI omgevingen opstarten en de query’s van databases versnellen. Wanneer je primaire bedrijfsprocessen afhankelijk zijn van data beschikbaarheid is flash een prima business case. Daarmee hebben we een doelgroep bepaald die net zo enthousiast kan worden over flash als wij.

Ja, investeren… We horen altijd feedback over wat het in eerste instantie kost.
Maar we zitten in de IT, we kunnen denken in meer-jaren plannen, specifiek focus leggen op toepasbaarheid, voordelen in management en performance. Niet te vergeten de total cost of ownership (TCO), het effect op kosten voor personele inzet, beheer, power, koeling, rackspace etc. Het hoeft ook geen capital expence (CAPEX) te zijn waarbij je direct betaald, het kan ook operational expence (OPEX) zijn in bijvoorbeeld een lease constructie.

“Als je doet wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd wat je kreeg. Dus als wat je kreeg je kopzorgen gaf in het verleden, gaat het ook kopzorgen geven in de toekomst.”
Het gaat ook niet meer om de hardware die we kopen maar de problematiek die we willen oplossen en voordelen die een nieuwe oplossing ons gaat brengen. Kijkend naar de bedrijven waar performance gedreven applicaties als VDI en beschikbaarheid van data zoals bij databases echt belangrijk is, valt er nog weinig tegenin te brengen. Ga gewoon voor een flash oplossing en laten we daar geen discussie meer over hebben. Welke soort flash oplossing er bij je behoefte past kan nog wel eens verschillen. Maar dat is een kwestie van maatwerk. Om te bepalen wat voor oplossing je nodig hebt kunnen we vaak in eerste instantie al helpen door je in contact te brengen met een van onze consultants die je adviseert.

In dit geval zeggen we: Beoordeel het advies zelf, doe 2 weken een Proof of Concept (PoC) met je eigen workloads en zie het resultaat van hoe het kan worden ten opzichte van nu.
Geinteresseerd? Neem contact op via hello@ifactory.nl en laat ons weten wat je uitdaging is en waarom je met een flash oplossing zou willen testen.